Skip to main content
search
0

Ένας ναργιλές αποτελείται από:

  • Τη μπουκάλα
  • Το λαιμό
  • Τη βάση ή λουλά που τοποθετείται ο καπνός. Κυρίως είναι κεραμική, αλλά υπάρχουν επίσης από γυαλί και σιλικόνη.
  • Το πιάτο στο οποίο ακουμπάμε τα καμένα κάρβουνα
  • Το σωλήνα ή αλλιώς λάι (προτιμότερος από σιλικόνη, είναι σαφώς καλύτερος ποιοτικά)
  • Το επιστόμιο, στο οποίο μπορούμε να τοποθετούμε και στόμια μιας χρήσης, αν ο ναργιλές μας χρησιμοποιείται από περισσότερα από ένα άτομα.
  • Τη λαβίδα για να πιάνουμε τα αναμμένα κάρβουνα

 

  • Διατηρούμε πάντα καθαρό το ναργιλέ μας. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό όλα του τα μέρη μετά από κάθε χρήση και ιδανικά χρησιμοποιούμε και την ειδική βούρτσα για το λαιμό του.
  • Γεμίζουμε τη μπουκάλα με κρύο νερό μέχρι να καλύψει κατά τέσσερα περίπου εκατοστά τον εσωτερικό σωλήνα κι αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο πάγο για πιο δροσερό κάπνισμα.
  • Ο καπνός στη βάση πρέπει να είναι αραιός και σωστά κατανεμημένος με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας (περίπου 6-10gr). Προκειμένου να μην καεί ο καπνός μας, πρέπει να μην γεμίζουμε τη βάση μέχρι πάνω το χείλος, ώστε να αφήσουμε έναν «αέρα» τουλάχιστον μισού εκατοστού από τα κάρβουνα.
  • Υπάρχουν δύο ειδών κάρβουνα, τα ταχείας καύσης που ανάβουν με αναπτήρα και τα βραδείας από ξύλο καρύδας που χρειάζονται την ειδική εστία. Προτιμότερα είναι τα δεύτερα, καθώς είναι φυσικό κάρβουνο, διαρκεί πολύ περισσότερο και δεν καίει εύκολα τον καπνό μας.
  • Τα κάρβουνα τοποθετούνται πάνω σε αλουμινόχαρτο, στο οποίο έχουμε κάνει τουλάχιστον 10 μικρές τρύπες ή ακόμα καλύτερα πάνω στην ειδική σήτα, αφού έχουν ανάψει καλά.
  • Μόλις τοποθετήσουμε τα κάρβουνα πάνω από τον λουλά αφήνουμε περίπου 4 λεπτά να ζεστάνουν τον καπνό πριν ξεκινήσουμε το κάπνισμα.
  • Μπορείτε να παίξετε με τις γεύσεις κάνοντας τις δικές σας μίξεις. Υπάρχουν γεύσεις με νικοτίνη αλλά και χωρίς. Για καλύτερη συντήρηση του καπνού σας, προτείνεται να φυλάσσεται σε σκιερό και δροσερό μέρος κλεισμένος αεροστεγώς.
  • Καλό είναι σε κάθε γέμισμα της βάσης να αλλάζετε μία φορά μόνο τα αρχικά κάρβουνα, καθώς μετά ο καπνός καίγεται
  • Αν αισθανθείτε πικρή γεύση κατά το κάπνισμα του ναργιλέ σας, φυσήξτε ελαφρά δυο τρεις φορές με το επιστόμιο να αποβάλλετε τυχών υπολείμματα

 

Enjoy the Flavours

Leave a Reply

Close Menu