Skip to main content
search
0

Υπάρχουν έξι στάδια στη διαδικασία παραγωγής των Κουβανέζικων Cigarillos:

1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ SHORT FILLER ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ

στέγνωμα πουράκια

Η διαδικασία παραγωγής ξεκινά με την προετοιμασία του filler και την επιλογή του wrapper και του binder, καθώς και του βαθμού της υγρασίας που έχουν.

Η προετοιμασία του filler είναι καθοριστικής σημασίας για το τελικό προϊόν, γιατί καθορίζει τη γεύση, το τελικό άρωμα και την ένταση των cigarillo. Προκειμένου να εξασφαλιστεί πως όλα τα χαρακτηριστικά θα παραμείνουν ίδια ανεξαρτήτως της μάρκας, οι αναλογίες των διαφορετικών ποικιλιών καπνού υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους.

Τα συστατικά ζυγίζονται και στη συνέχεια περνούν μέσα από έναν κύλινδρο ανάμιξης ο οποίος διαθέτει ψεκαστήρες. Σε περίπτωση που το μείγμα είναι πολύ ξηρό, βρέχεται μέχρι να επιτευχθεί ο επιζητούμενος δείκτης υγρασίας. Μετά την ανάμιξη, το μείγμα αφήνεται να “ηρεμήσει” για 24 ώρες.

Μετά το πέρας των 24 ωρών, μεταφέρεται σε ένα μπλέντερ στο οποίο τα φύλλα τεμαχίζονται, τα κοτσάνια των φύλλων αφαιρούνται και κάθε σκόνη συλλέγεται και απομακρύνεται. Έτσι παράγεται το filler, το οποίο στη συνέχεια αποθηκεύεται για 72 ώρες προκειμένου να ομογενοποιηθεί η περιεκτικότητα σε υγρασία μέχρι να φτάσει σε ποσοστό 12 % ή 13%.

Στη συνέχεια το filler τυλίγεται από το binder για να σχηματίσει τη δέσμη, και το wrapper προστίθεται στο τέλος προκειμένου να δώσει την τελική πινελιά που θα δώσει στο cigarillo την απόλυτα απαλή υφή που το χαρακτηρίζει. Τα φύλλα που θα χρησιμοποιηθούν στο wrapper υγραίνονται, κόβονται οι άκρες που εξέχουν και στη συνέχεια συμπιέζονται σε μια ειδική πρέσα προκειμένου να πάρουν την τελική τους λεία και λεπτή μορφή. Έπειτα ταξινομούνται.

 

2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ CIGARILLOS ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ

μηχάνημα παραγωγής cigarillo/πουράκια

Όταν οι πρώτες ύλες ετοιμαστούν, τα πούρα μεταφέρονται σε μια κυλιόμενη μηχανή η οποία χρησιμοποιείται για την παραγωγή διαφορετικών μορφών cigarillos. Υπάρχουν δύο διαφορετικά μηχανήματα με διαφορετικές μεθόδους ομαδοποίησης που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία κατασκευής πούρων:

  1. Το παραδοσιακό σύστημα χρησιμοποιεί ένα μηχάνημα που διαθέτει μια χοάνη για το filler, και δύο μέρη τα οποία είναι ενωμένα: το ένα για να σχηματίσει τη δέσμη του filler και να τυλίξει το binder γύρω από αυτό και το άλλο για να τυλίξει το wrapper γύρω από το binder. Το μηχάνημα χρειάζεται δύο εργαζόμενους για να δουλέψει, καθώς και έναν ιμάντα τροφοδοσίας.
  2. Το μηχάνημα-μπομπίνα χρησιμοποιεί ένα παρόμοιο σύστημα με το παραδοσιακό, με μόνη διαφορά το ότι οι εργαζόμενοι αντικαθίστανται από μασούρια από σφραγισμένα binders και wrappers. Χρειάζεται μόνο ένας εργαζόμενος για να αλλάξει τα μασούρια και να τροφοδοτήσει το μηχάνημα με filler. Το μηχάνημα αυτό μπορεί να παράγει έως και 8.000 μονάδες club, mini & short, εντός οκτώ ωρών.

 

3. ΤΟ ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΤΩΝ CIGARILLOS

στέγνωμα πουράκια

Το cigarillo αποθηκεύεται σε θάλαμο ξήρανσης έως ότου φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο υγρασίας (12% με 13%). Εδώ είναι σημαντικό να ελέγχεται το μέγεθος των σωματιδίων στο cigarillo, καθώς αυτό επηρεάζει καθοριστικά τη συμπεριφορά και το χαρακτήρα του κατά το κάπνισμα.

 

4. ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

διαδικασία συσκευασίας πουρακίων

Η καλαίσθητη και προσεγμένη παρουσίαση των Κουβανέζικων cigarillos αποτελεί στόχο υψίστης σημασίας και φροντίζεται και η παραμικρή λεπτομέρεια. Ένα μέρος αυτής της διαδικασίας εκτελείται χειροκίνητα και ένα μέρος είναι αυτοματοποιημένο, στο μέλλον όμως όλο και μεγαλύτερο τμήμα της παρασκευής των cigarillo θα μηχανοποιηθεί λόγω των όλο και περισσότερα τεχνολογικά εξελιγμένων μηχανών που κατασκευάζονται. Ο απώτερος στόχος σε αυτό το στάδιο είναι να διασφαλιστεί ότι το τελικό προϊόν πληροί όλες τις αισθητικές και ποιοτικές παραμέτρους και φτάνει στον καταναλωτή σε άριστη κατάσταση.

 

5. ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΤΩΝ CIGARILLOS

θερμόμετρο κατάψυξης

Τα cigarillos απολυμαίνονται με εντελώς αβλαβείς και φιλικές προς το περιβάλλον ουσίες, οι οποίες δεν είναι χημικές. Μόλις συσκευαστούν προς πώληση, τα cigarillos καταψύχονται στους -20 βαθμούς Κελσίου για 120 ώρες πριν μεταφερθούν στον τομέα τελικών προϊόντων για μεταφορά. Αυτή η διαδικασία απομακρύνει οποιαδήποτε έντομα και αυγά που μπορεί να έχουν εμφανιστεί κατά τη διάρκεια οποιοδήποτε προηγούμενου σταδίου.

 

6. ΜΕΤΑΦΟΡΑ

εμπορικό καράβι σε λιμάνι γεμάτο με κιβώτια

Η διαδικασία ολοκληρώνεται όταν τα πούρα πωλούνται στην κουβανική εγχώρια αγορά ή εξάγονται στο εξωτερικό. Οι περισσότερες εξαγωγές πραγματοποιούνται δια θαλάσσης σε περιβάλλον κατάψυξης στους -20 βαθμούς Κελσίου. Οι υπόλοιπες εξαγωγές πραγματοποιούνται αεροπορικώς.

Όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής cigarillos επιβλέπονται από έναν ειδικό διαχείρισης ποιότητας. Ο ειδικός αυτός διασφαλίζει τη συμμόρφωση της διαδικασίας παραγωγής με όλες τις ποιοτικές και νομικές προδιαγραφές. Αυτό γίνεται μέσω της υποστήριξη ενός εργαστηρίου εξοπλισμένου με υπερσύγχρονη τεχνολογία η οποία εξασφαλίζει την ακρίβεια του ελέγχου κάθε παραμέτρου ποιότητας.

Προκειμένου η Habanos να βελτιώσει τις διαδικασίες και τα προϊόντα της, έχει εφαρμόσει ένα αυστηρό σύστημα ποιοτικού ελέγχου βάσει του πρωτοκόλλου ISO 9001:2001, το οποίο επιτρέπει να παρέχει στους πελάτες της τα υψηλότερα standards ποιότητας.

Leave a Reply

Close Menu